Vistelser i Sverige – guld värt för språkinlärningen

IMG_0002

En vistelse i Sverige kan vara guld värt för språkinlärningen hos utlandssvenska barn. De är omgivna av det svenska språket hela tiden och de gör annorlunda saker, saker som man kanske bara gör när man är i Sverige. Hur många brukar gå och fiska hemma? Vi gör det i alla fall bara i Sverige och barnen brukar se framemot det. Man kan även vara ute i naturen på ett helt annat sätt än i många andra delar av världen. Barnen lekar med jämnåriga på svenska. de upptäcker nya böcker och filmer. Allt detta är som sagt väldigt viktigt för språkinlärningen.

Vi är just tillbaka efter en tur till norra Sverige där vi har hälsat på släkten. Fiska, plocka hallon och busa på svenska hela dagarna. Basta och slåss mot myggen. Nu är vi tillbaka hos familjen längre söderut i Sverige och om några dagar ska sonen på fotbollsläger. På svenska. Tänk er hur mycket han kommer att lära sig.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s