Boken “I love svenska” nu även som ebok

Min bok “I love svenska” som kom 2013 finns nu som aktualiserad utgåva i eboksformat. Boken har hittills kunnat hjälpa personer över hela världen och jag är glad över att den nu finns tillgänglig som ebok. Du hittar den t.ex. på Adlibris eller Bokus. Om ett tag kommer den förmodligen att hittas på en del svenska bibliotek med.

Boken är tänkt som handbok för främst utlandssvenska föräldrar och andra vuxna runt flerspråkiga barn. Den måste inte läsas från första till sista sidan, utan man kan läsa de delar som intresserar en själv mest.

I första delen av boken ges en introduktion till flerspråkighet och språkinlärning. Familjens förutsättningar behandlas, hur språken används inom familjen och vad som krävs för att stödja det svenska språket hos barnen. Här bemöts också myter som finns om barn som växer upp med flera språk.

I andra delen får du praktiska råd om svenskan i vardagen, hur du ska bära dig åt för att göra svenskan till ett levande och attraktivt språk för barnen, även om ni lever utanför Sverige. Här ges även råd om hur du hjälper ditt barn vid olika svårigheter. Du får många tips på hjälpmedel som böcker, filmer, spel, etc.

Trevlig läsning!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s