Podcastserien “Samtal om flerspråkighet” – gäst Martin Widmark

Lena Normén Younger i Kanada och jag Monica Bravo Granström i Tyskland är stolta över att presentera vår nya podcastserie ”Samtal om flerspråkighet” inom ramen för Svenska som Modersål UtomLands (SMUL). Vi kommer att samtala om flerspråkighet och då speciellt om utlandssvenskars flerspråkighet, något som hittills inte har uppmärksammats särskilt mycket. Våra samtal handlar om verktyg som hjälper och hinder som stjälper. Diskussionerna baseras dels på våra egna liv som utlandssvenska föräldrar till trespråkiga barn, men rymmer även forskning och myter om flerspråkighet.

I den första podcasten har vi författaren Martin Widmark (bl.a LasseMaja-serien) som gäst och ämnet är flerspråkighet och läsförståelse. Hur kan man hjälpa barnen med läsandet? Martins initiativ ”En läsande klass” tas upp, liksom utlandssvenskarnas speciella situation.

Ni hittar podcasten på SoundCloud:

och även på YouTube:

Hör gärna av er med önskemål om vad nästa podcast ska handla om.

Ni kan följa oss på:
monicabg.com
svenskautomlands.org
Martin Widmarks hemsidor:
martinwidmark.se
enlasandeklass.se

På Facebook:
Svenska som modersmål (SMUL) Facebook

Advertisement

One thought on “Podcastserien “Samtal om flerspråkighet” – gäst Martin Widmark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s