Föreläsning “Flera språk i familjen”, 9 februari, Hamburg

tre_loggor_hamburgFöreläsning ”Flera språk i familjen”,
torsdagen den 9 februari 2017, kl 19:00-20:30, Skandinaviska skolan, Brahmsallee 99, Hamburg (Tyskland)

Det är många frågor som väcks när man blir förälder. Om man dessutom är förälder utanför sitt hemland och vill att ens barn ska lära sig svenska utan att bo i Sverige, så blir det ännu fler. Skandinaviska skolan och Svenska Intensiv erbjuder därför en föreläsning om flerspråkighet och om vad det innebär att ha flera språk i familjen.

Föreläsare är Monica Bravo Granström. Ursprungligen från Umeå är hon nu doktorand vid lärarhögskolan PH Weingarten i södra Tyskland med fokus på flerspråkigheten. 2013 gav Isaberg förlag ut hennes bok ”I love svenska”, en verklighetsnära handbok för vuxna kring utlandssvenska barn. Monica är även chefredaktör för ”Magasinet SMUL” som riktar sig till personer med svenskan som livsstil. Som mamma till två flerspråkiga barn har hon även egen praktisk erfarenhet av ämnet. Monica kommer att inleda med en teoretisk introduktion till vad flerspråkighet är, vad säger forskningen och vad är myt och vad är det inte? Som avslutning ges praktiska råd till den flerspråkiga vardagen med flerspråkiga barn. Det finns även möjlighet att ställa frågor.

Inträdet är gratis. Skicka din bindande anmälan till Karin Englund (info@skanskol.de) eller Carina Middendorf (carina@svenskaintensiv.de ) senast den 3 februari.cropped-hej_liten.png

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s